Cvikla so zázvorom

PripravaVarenie - pecenie

Výborný šalát, ktorý môžete podávať k rôznym jedlám. Cvikla so zázvorom je zdravá príloha.

Potrebujeme:

1/5 kg cvikle
kúsok čerstvého zázvoru
50 g hrozienok
1 citrón
lyžičku medu
soľ
korenie
mletá rasca

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 12 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cviklu uvaríme, ošúpeme a pokrájame na malé hranolky (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle),
pridáme hrozienka, citrónovú šťavu, lyžičku medu a strúhaný zázvor. Ochutíme korením, troškou rasce
a soli.
Necháme postáť a podávame ako samostatný šalát alebo ako prílohu k mäsitým alebo syrovým jedlám.