Zelený ryžový šalát
Potrebujeme:
Na 4 porcie
150g celozrnnej ryže
100g mrazeného hrášku
50g čerstvého špenátu, nakrájaného na tenké pásiky
½ nakrájanej uhorky
1 avokádo, nakrájané na menšie kúsky
10 čerstvých listov z bazalky
1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
150g celozrnnej ryže
100g mrazeného hrášku
50g čerstvého špenátu, nakrájaného na tenké pásiky
½ nakrájanej uhorky
1 avokádo, nakrájané na menšie kúsky
10 čerstvých listov z bazalky
1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
4 mladé cibuľky nakrájané na kolieska
100g mozzarella
Na dresing
šťava z jednej limetky
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 čajová lyžička hroznového octu
čierne korenie
100g mozzarella
Na dresing
šťava z jednej limetky
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 čajová lyžička hroznového octu
čierne korenie
Postup
- autor: anglicka kucharka
Uvaríme ryžu podľa návodu na obale a 3 minúty pred dovarením pridáme hrášok. Necháme vychladiť. Ak je ryža s hráškom studená primiešame špenát, uhorku, avokádo, bazalku, petržlenovú vňať a mladú cibuľku a premiešame. Ingrediencie na dresing zmiešame spolu a nalejeme na šalát. Nakoniec nakrájame mozzerellu na kocky, dáme na šalát a môžme podávať.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátSpôsob prípravy:
Varené