Kurací šalát s ananásom a mätou
Potrebujeme:
Na 4 porcie :
4 varené kuracie prsia
1 veľká zelená čili paprička
2 mrkvy
polovica bielej hlávkovej kapusty
šťava z 1 limetky
4 varené kuracie prsia
1 veľká zelená čili paprička
2 mrkvy
polovica bielej hlávkovej kapusty
šťava z 1 limetky
3 - 4 polievkové lyžice čerstvej mäty
2 polievkové lyžice kryštáľového cukru
4 plátky čerstvého ananásu
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice vínneho octu
2 polievkové lyžice kryštáľového cukru
4 plátky čerstvého ananásu
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice vínneho octu
Postup
- autor: anglicka kucharka
Kuracie prsia nakrájame na slížiky, potom nastrúhame kapustu a mrkvu. Nakrájame na kocky ananás a nadrobno mätu. Do misky dáme kapustu, mrkvu, ananás, mätu a kuracie mäso.
Pripravíme si dresing. Zmiešame spolu olivový olej, nadrobno nakrájané čili, kryštáľový cukor, vínny ocot a šťavu z limetky. Zmiešame v mixéry, osolíme a okoreníme. Polejeme šalát dresingom a podávame s chlebíkom.
Kategória:
Zeleninové šalátyDruh mäsa:
KuracieChod:
ŠalátSpôsob prípravy:
Varené