Anglický kurací šalát
Potrebujeme:
Na 4 porcie :
4 kuracie prsia
45 ml alebo 3 polievkové lyžice smotany
30 ml alebo 2 polievkové lyžice dižónskej horčice
1 veľký strúčik cesnaku, nakrájaného na drobno
10 ml alebo 2 čajové lyžičky worčestrovej omáčky
4 kuracie prsia
45 ml alebo 3 polievkové lyžice smotany
30 ml alebo 2 polievkové lyžice dižónskej horčice
1 veľký strúčik cesnaku, nakrájaného na drobno
10 ml alebo 2 čajové lyžičky worčestrovej omáčky
15 ml alebo 1 polievkové lyžice vínneho octu
150 ml majonézy
šťava z 1 / 2 citróna
75 g nastrúhaného parmezánu
4 menšie šalátové hlavy
150 ml majonézy
šťava z 1 / 2 citróna
75 g nastrúhaného parmezánu
4 menšie šalátové hlavy
Postup
- autor: anglicka kucharka
V panvici na rozpálenom oleji opražíme kuracie prsia nakrájane na tenké pásiky. Vyberieme z panvice a necháme vychladnúť. Medzitým v mixéry vymiešame smotanu, horčicu, cesnak, worčestrovú omáčku, ocot, majonézu, citrónovú šťavu a parmezán. Nakrájame šalát a dáme ho do šalátovej misy. Na to dáme kuracie mäso a polejeme pripraveným dresingom. Podávame s čerstvým chlebom alebo francúzskou bagetou.
Kategória:
Zeleninové šalátyDruh mäsa:
KuracieChod:
ŠalátTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Vyprážané