Pečené kura so žemľovou plnkou

Kura si môžeme pripraviť aj na sýtejší spôsob s plnkou. Pečené kura so žemľovou plnkou je tip na obed alebo večeru, ktorý podávame s prílohou podľa chuti.

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
4 ks kuracích stehien
2 vajcia
2-3 rožky
2-3 strúčiky cesnaku
10 g masla
petržlenová vňať
soľ, mleté čierne korenie, vegeta
mlieko podľa potreby
olej

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 17 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

EdGrMnT0UTY

Postup

Pripravíme si plnku:
Nakrájame si rožky, namočíme ich v mlieku, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, trochu masla a čerstvú petržlenovú vňať a dochutíme.
Plnkou plníme kuracie stehná (natlačíme plnku pod kožu). Kuracie stehná ukladáme na vymastený plech, zalejeme trochou vody a dáme do vyhriatej rúry piecť. Pred dopečením kury potrieme mletou paprikou zmiešanou s trochou oleja alebo potrieme roztopeným maslom. Dáme ešte na chvíľu zapiecť.
Podávame so zemiakmi, ryžou alebo zeleninovým šalátom.