Rýchla talianska polievka “minestrone“


Potrebujeme:
Na 4 porcie:
1 l zeleninového vývaru
100 g mrazenej brokolice
100 g mrazenej nakrájanej mrkvy
100 g mrazeného karfiolu
soľ a mleté čierne korenie
1 l zeleninového vývaru
100 g mrazenej brokolice
100 g mrazenej nakrájanej mrkvy
100 g mrazeného karfiolu
soľ a mleté čierne korenie
1 čajová lyžička sušeného oregana
šťava a kôra z 1 citróna
300 g domácich knedličiek do polievky
200 g salámy
60 g strúhaného parmezánu
šťava a kôra z 1 citróna
300 g domácich knedličiek do polievky
200 g salámy
60 g strúhaného parmezánu
Postup
- autor: anglicka kucharka
Vývar dáme do hrnca, privedieme do varu a pridáme všetku zeleninu, oregano 1 čajovú lyžičku, citrónovej kôry, osolíme a okoreníme. Varíme 10 minút. Potom pridáme knedličky a varíme ďalších 5 minút. Salámu nakrájame na tenké pásiky a dáme ju do polievky. Ak treba po dovarení dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Naservírujeme na taniere, posypeme parmezánom a podávame.