Letný cícerový šalát


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
1 malá červená cibuľa
1–2 červené čilly papričky, bez jadierok
2 hrste malých paradajok
2 citróny
extra virgin olivový olej
1 malá červená cibuľa
1–2 červené čilly papričky, bez jadierok
2 hrste malých paradajok
2 citróny
extra virgin olivový olej
soľ a mleté čierne korenie
410g konzerva cíceru
za hrsť čerstvej mäty, nasekaná
za hrsť bazalky, nasekanej
200g feta syru
410g konzerva cíceru
za hrsť čerstvej mäty, nasekaná
za hrsť bazalky, nasekanej
200g feta syru
Postup
- autor: anglicka kucharka
Cibuľu, čilly a paradajky nakrájame na veľmi drobno. Dáme ich do misky a premiešame. K tomu pridáme citrónovú šťavu z 1½ citróna a 3 krát viacej oleja. Osolíme a okoreníme. V malom hrnčeku zohrejeme cícer. 90 percent dáme do misky a zvyšok roztlačíme na pyré a potom ho pridáme do misky. Premiešame a necháme to postáť. Predtým než budeme podávať šalát tak, k tomu primiešame mätu, bazalku a zvyšok citrónovej šťavy. Naservírujeme na taniere a na to rozdrvíme fetu. Podávame s čerstvým chlebíkom. Vynikajúca pochúťka.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
StudenéDiéta:
Vegetariánska