Letný cícerový šalát

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie :
1 malá červená cibuľa
1–2 červené čilly papričky, bez jadierok
2 hrste malých paradajok
2 citróny
extra virgin olivový olej
soľ a mleté čierne korenie
410g konzerva cíceru
za hrsť čerstvej mäty, nasekaná
za hrsť bazalky, nasekanej
200g feta syru

Hodnotenie: 3.7 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Cibuľu, čilly a paradajky nakrájame na veľmi drobno. Dáme ich do misky a premiešame. K tomu pridáme citrónovú šťavu z 1½ citróna a 3 krát viacej oleja. Osolíme a okoreníme. V malom hrnčeku zohrejeme cícer. 90 percent dáme do misky a zvyšok roztlačíme na pyré a potom ho pridáme do misky. Premiešame a necháme to postáť. Predtým než budeme podávať šalát tak, k tomu primiešame mätu, bazalku a zvyšok citrónovej šťavy. Naservírujeme na taniere a na to rozdrvíme fetu. Podávame s čerstvým chlebíkom. Vynikajúca pochúťka.