Paradajková polievka IV

Zdravá a jednoduchá polievka z pretlaku. Paradajková polievka sa môže pripraviť aj z čerstvých paradajok, ak je sezóna.

Potrebujeme:

1 vajce
hladkú múku
soľ
vegetu
paradajkový pretlak
bobkový list
celé čierne korenie
celé nové korenie
klinček
práškový cukor
nastrúhaný syr

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 16 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

vrxMs9KZNCw

Postup

  • autor:

Na troche masla si opražíme paradajkový pretlak, do ktorého pridáme trochu kryštálového cukru. Dolejeme vývar, prípadne vodu a dochutíme. Dáme si variť vývar z korenín (celé čierne aj nové korenie, klinček, bobkový list), ktorý potom vlejeme do polievky.
Pripravíme si rezance z múky, vajíčka a soli.
Cesto vymiesime, vyvaľkáme, nakrájame na tenké pláty a mlynčekom si urobíme rezance. Rezance necháme trocha obschnúť a zavaríme ich do polievky. Polievku ochutíme soľou, vegetou, práškovým cukrom a odstavíme ju.