Paradajková polievka IV
Zdravá a jednoduchá polievka z pretlaku. Paradajková polievka sa môže pripraviť aj z čerstvých paradajok, ak je sezóna.
Potrebujeme:
1 vajce
hladkú múku
soľ
vegetu
paradajkový pretlak
bobkový list
hladkú múku
soľ
vegetu
paradajkový pretlak
bobkový list
celé čierne korenie
celé nové korenie
klinček
práškový cukor
nastrúhaný syr
celé nové korenie
klinček
práškový cukor
nastrúhaný syr
vrxMs9KZNCw
Postup
- autor: Edita
Na troche masla si opražíme paradajkový pretlak, do ktorého pridáme trochu kryštálového cukru. Dolejeme vývar, prípadne vodu a dochutíme. Dáme si variť vývar z korenín (celé čierne aj nové korenie, klinček, bobkový list), ktorý potom vlejeme do polievky.
Pripravíme si rezance z múky, vajíčka a soli.
Cesto vymiesime, vyvaľkáme, nakrájame na tenké pláty a mlynčekom si urobíme rezance. Rezance necháme trocha obschnúť a zavaríme ich do polievky. Polievku ochutíme soľou, vegetou, práškovým cukrom a odstavíme ju.