Bažant na parížsky spôsob
Potrebujeme:
Očisteného bažanta opálime na ohni, umyjeme a osušíme. Prsia a stehná prešpikujeme polovicou slaniny nakrájanej na prúžky, osolíme a okoreníme. Zvyšok slaniny nakrájanej na kocky vložíme do vhodnej nádoby s nadrobno nakrájanou cibuľou, polovicou masla a krátko opražíme. Do základu vložíme bažanta, zalejeme červeným vínom a pod pokrývkou dusíme domäkka. Počas dusenia bažanta polievame šťavou a podľa potreby podlievame vodou. Na zvyšku masla podusíme nadrobno nakrájanú, očistenú pečeň, na plátky nakrájané šampiňóny, zalejeme trochou šťavy z bažanta a podusíme. Artičoky ohrejeme a naplníme zmesou pečene so šampiňónmi. Pri podávaní porciu duseného bažanta polejeme šťavou a obložíme plnenou artičokou. Mäso a artičoka posypeme petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: vyprážané zemiaky, jemnejšie zeleninové šaláty.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BažantieChod:
ObedTyp Kuchyne:
FrancúzskaSpôsob prípravy:
Dusené