Ivanský jablkový koláč

Recept na jablkový koláč na Ivanský spôsob. Ivanský jablkový koláč je výborný koláč z pracne pripraveného cesta a sviežich jabĺk.
Potrebujeme:
500 g polohrubej múky
kypriaci prášok
300 g kryštálového cukru
2 žĺtky
250 g hery
citrónová kôra
kypriaci prášok
300 g kryštálového cukru
2 žĺtky
250 g hery
citrónová kôra
1 kg jabĺk
škorica
vanilínový cukor
soľ
strúhanka
škorica
vanilínový cukor
soľ
strúhanka
Ibnsrxc11lQ
Postup
- autor: Edita
Cesto si vymiesime z múky, kypriaceho prášku, cukru, žĺtkov, hery (príp. masla) a nastrúhanej citrónovej kôry. Necháme si ho chvíľu odstáť a tri štvrtiny z neho si porozťahujeme a roztlačíme na plechu pokrytom papierom na pečenie. Na cesto pridáme premiešané strúhané jablká s vanilínovým cukrom, škoricou a trochou kryštálového cukru. Jablká porozťahujeme po celom plechu, zarovnáme, zľahka posypeme strúhankou a zvyšnú štvrtinu cesta si postrúhanú nasypeme navrch.
Plech dáme do vyhriatej rúry zhruba na 35 minút. Nakoniec koláč pocukríme.