Teľacie rizoto
Rizoto si môžete pripraviť aj s kvalitným mäsom. Teľacie rizoto je chutný obed s kvalitným mäsom a zdravou zeleninou.
Potrebujeme:
400 g ryže
400 g teľacieho pliecka
150 g hrášku
150 g kukurice
150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen)
1 cibuľa
olej
400 g teľacieho pliecka
150 g hrášku
150 g kukurice
150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen)
1 cibuľa
olej
paradajkový pretlak
mletá červená paprika
vegeta
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
mletá červená paprika
vegeta
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
nHrCR14IGdk
Postup
- autor: Edita
Na oleji si opražíme ryžu s polovicou cibule pokrájanej na kocky. Zalejeme ju vodou alebo vývarom, ochutíme soľou, vegetou a vložíme do vyhriatej rúry, pokiaľ sa ryža nedorobí.
Na zvyšnej cibuli si opražíme sprudka teľacie mäso pokrájané na kocky. Pridáme doň paradajkový pretlak, dochutíme soľou, vegetou, korením a prikryté podusíme. Keď mäso zmäkne, pridáme koreňovú zeleninu, bobkový list a podusíme. Pred dovarením mäsa pridáme kukuricu a hrášok, dodusíme a mäso si primiešame do uvarenej ryže.
Rizoto podávame dozdobené strúhaným syrom so zeleninovým šalátom príp. uhorkou.
Kategória:
Teľacie mäsoDruh mäsa:
TeľacieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené