Zeleninové lečo


Lečo patrí medzi jedlá plné zeleniny. Zeleninové lečo podávame s pečivom ako raňajky, prípadne aj na obed.
Potrebujeme:
3 rajčiny
3 papriky
1 väčšia cibuľa
3 papriky
1 väčšia cibuľa
5 vajec
soľ
0,5 dcl oleja
soľ
0,5 dcl oleja
IW7y14_zXRA
Postup
- autor: Michal
Očistiť zeleninu, nakrájať na menšie kúsky, cibuľu očistiť, nakrájať na kúsky a popražiť na oleji do sklovita. Pridať zeleninu, podusiť až pokiaľ nevydusí zo seba vodu, pridať vajcia a za stáleho miešania variť až pokiaľ lečo nezhustne. Podľa chuti pridať soľ, korenie. Je možnosť pridať aj po vydusení zeleniny klobásu alebo párok, trocha spolu povariť a potom pridať vajcia.
Podávame s chlebom.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené