Kalerábová polievka s krupicovými haluškami

PripravaVarenie - pecenie

Polievka zo zeleniny, ktorú môžete dať aj Vašim najmenším deťom. Kalerábová polievka s krupicovými haluškami je jemná polievka.

Potrebujeme:

1 menší kaleráb
1 väčšia mrkva
1 kocka zeleninového bujónu
soľ
korenie
drvená rasca
mleté čierne korenie
1 vajce
1 lyžička jemnej detskej krupice
maslo
petržlenová vňať

Hodnotenie: 2.6 z 5. Celkom 27 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Kaleráb očistíme a nahrubo nastrúhame, taktiež mrkvu. V hrnci zohrejeme olej, pridáme kaleráb, mrkvu a chvíľu pražíme, aby pustila zelenina šťavu, potom zalejeme 2,5 l vody. Pridáme zeleninový bujón, koreniny, soľ a necháme variť.
V miske si vymiešame vajce s krupicou, pridáme štipku korenia, soľ, malú polievkovú lyžičku oleja tak, aby sme mali hustejšiu kašičku.
Keď je kaleráb s mrkvou mäkký, púšťame do polievky s dvomi lyžičkami krupicové knedličky a necháme povariť cca 2 minúty.
Po zovretí polievku odstavíme z plynu, pridáme lyžicu masla a nasekanú petržlenovú vňať.