Kurací špíz vyprážaný
Recept na špízy pochádza zo slovenskej kuchyne. Kurací špíz vyprážaný sa hodí na posedenia alebo na grilovačky. Doplníme ich zeleninou, prípradne inou prílohou.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
2 vajcia
500 g slaniny
sójovú omáčku
3 menšie cibule
2 vajcia
500 g slaniny
sójovú omáčku
3 menšie cibule
2 PL hladkej múky
3 PL strúhanky
špajdle
masť
3 PL strúhanky
špajdle
masť
Postup
- autor: Michal
Mäso nakrájame na kocky, tak isto slaninu, cibuľu na kolieska. Mäso nasolíme a potrieme sójovou
omáčkou. Napichujeme na špajdle najprv mäso, cibuľu a potom slaninu, pokiaľ neminieme všetky
suroviny (špajdle treba zlomiť na polovicu).
Hotové špízy obalíme v trojobale: múka, rozšľahané vajcia, strúhanka. Vypražíme na masti.
Podávame so zemiakmi, zeleninou, prípadne dresingom.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Vyprážané