Uhorková čalamáda

PripravaVarenie - pecenie

Zaváraná čalamáda z uhoriek, ktorá sa zíde ako príloha hlavne pri mäsitých jedlách. Uhorková čalamáda nie je náročná na prípravu.

Potrebujeme:

Na jednu dávku potrebujeme:
1,5 kg uhoriek v šupke
2 feferónky
180 g kryštálového cukru
6 cibúľ
2 dl octu
2 PL vegety
štipku soli

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 18 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Uhorky umyjeme a nastrúhame na jemné plátky aj so šupkou, taktiež nastrúhame na plátky aj cibuľu,
pridáme ostatné prísady, premiešame a necháme 5 hodín stáť.
Potom nakladáme aj so šťavou do umytých pohárov, uzavrieme a sterilizujeme buď na 80°C 20 minút
alebo privedieme do varu, vypneme šporák a necháme ešte 20 minút v hrnci.
Je naozaj chutná, treba vyskúšať.