Uhorková čalamáda


Zaváraná čalamáda z uhoriek, ktorá sa zíde ako príloha hlavne pri mäsitých jedlách. Uhorková čalamáda nie je náročná na prípravu.
Potrebujeme:
Na jednu dávku potrebujeme:
1,5 kg uhoriek v šupke
2 feferónky
180 g kryštálového cukru
1,5 kg uhoriek v šupke
2 feferónky
180 g kryštálového cukru
6 cibúľ
2 dl octu
2 PL vegety
štipku soli
2 dl octu
2 PL vegety
štipku soli
Postup
- autor: lena
Uhorky umyjeme a nastrúhame na jemné plátky aj so šupkou, taktiež nastrúhame na plátky aj cibuľu,
pridáme ostatné prísady, premiešame a necháme 5 hodín stáť.
Potom nakladáme aj so šťavou do umytých pohárov, uzavrieme a sterilizujeme buď na 80°C 20 minút
alebo privedieme do varu, vypneme šporák a necháme ešte 20 minút v hrnci.
Je naozaj chutná, treba vyskúšať.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
PrílohaTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
Zavárané