Gaštanová torta pečená

PripravaVarenie - pecenie

Lahodný dezert z gaštanového pyré vychádzajúci zo slovenskej kuchyne. Gaštanová torta pečená vyzerá aj chutí výborne.

Potrebujeme:

Cesto:
3 vajcia
4 PL kryštálového cukru
4 PL vody
4 PL hladkej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
2 PL kakaa
tuzemský um
džem
Plnka:
mrazené gaštanové pyré 2 ks
3 dl mlieka
1 vanilkový puding
125 g obyčajného masla
2 šľahačky
2 stužovače šľahačky

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 29 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Oddelíme bielka od žĺtkov, bielka vyšľaháme samostatne, žĺtka šľaháme s cukrom, pridávame 4 PL
vody, prášok do pečiva a nakoniec 4 PL hladkej múky. Nakoniec ešte jemne vmiešame bielka. Dáme
piecť do vymastenej a pomúčenej formy na tortu.
Pečieme na 180°C 15 minút.
Ešte horúci korpus pokvapkáme tuzemským umom a potrieme napr.marhuľovým džemom.
Plnka pozostáva z uvareného vanilkového pudingu, do horúceho vmiešame maslo a necháme
vychladnúť. Potom vmiešame gaštanové pyré. Natrieme na korpus.
Na záver potrieme vyšľahanými šľahačkami so stužovačom.
Navrch postrúhame čokoládu na varenie alebo posypeme grankom.
Necháme odstáť v chlade aspoň 6 hodín.