Vianočná kapustnica

Varenie - pecenie

Výborná polievka zo slovenskej kuchyne, ktorú podávame na najkrajšie sviatky v roku. Vianočná kapustnica je zdravá polievka.

Potrebujeme:

3-4 kg kapusta kvasená
0,5 kg údené mäso
0,5 kg mleté mäso
0,5 l smotana na varenie
400 g sušené huby
3 vajcia
2 strúčiky cesnaku
2-3 ks klobása
strúhanka
bobkový list, paprika mletá
celé korenie, bravčová masť,
1 pl hladká múka

Hodnotenie: 4.6 z 5. Celkom 53 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Umyť kapustu podľa chuti (menej kyslá/viac kyslá) a vložiť ju do hrnca. Pridať údené mäso, bobkový
list, celé korenie, papriku a dať variť. Namočiť huby cca po 20 min pridať do kapustnice.
Medzitým spraviť fašírky - mleté mäso zmiešať s vajciami, cesnakom, soľou, mletým korením a
strúhankou. Vytvarovať guľky, vypražiť na masti a hotové spolu s klobásou vložiť do kapusty.
Spolu ešte asi hodinu variť, nakoniec spraviť z múky a smotany zátrepku, vliať do kapusty nechať prevrieť a odstaviť.