Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi


Potrebujeme:
100 g strúhaného syra Liptov Gerlach
2 filety zo zubáča
1 malá cibuľa
200 g gaštanov v šupke (prípadne v konzerve)
500 ml zeleninového vývaru
20 g masla Liptov
15 g kryštálového cukru
2 filety zo zubáča
1 malá cibuľa
200 g gaštanov v šupke (prípadne v konzerve)
500 ml zeleninového vývaru
20 g masla Liptov
15 g kryštálového cukru
600 g ružičkového kelu
1PL slnečnicového oleja
soľ
čierne korenie
šťava z polovice citróna
tymián
1PL slnečnicového oleja
soľ
čierne korenie
šťava z polovice citróna
tymián
Postup
- autor: nas liptov
1. Šupky gaštanov narežeme do kríža, 30 minút povaríme, potom olúpeme a varíme ďalších 20 minút
v polovici dávky vývaru.
2. V panvici necháme skaramelizovať cukor s maslom, pridáme uvarené osušené gaštany a
opražíme do zlatohneda.
3. Prekrojené ružičky kelu varíme 15 minút v zvyšku vývaru. Na masle opražíme cibuľku, pridáme
kel, okoreníme, osolíme, poprášime štipkou tymiánu. Pridáme posekané gaštany a krátko podusíme.
4. Zubáča osolíme a okoreníme a krátko opečieme na masle. Podávame ho na hniezde z ružičiek
kelu, gaštanov a strúhaného syra Liptov Gerlach.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby sladkovodnéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
JesennéSpôsob prípravy:
VarenéDiéta:
Bezlepková