Kuracie prsia so šampiňónmi


Veľmi chutný obed, ktorý spája chuť šampiňónov a jemného mäsa. Kuracie prsia so šampiňónmi podávame s cestovinou.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
2 PL sójovej omáčky
1/2 ČL vegety
1 ČL medu
olivový olej
2 PL sójovej omáčky
1/2 ČL vegety
1 ČL medu
olivový olej
150 ml pochúťkovej smotany
250 g šampiňónov
1cibuľu
hladkú múku
250 g šampiňónov
1cibuľu
hladkú múku
Postup
- autor: lena
Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Sójovú omáčku premiešame v miske s medom, vegetou a olivovým olejom. Touto omáčkou potrieme prsia z oboch strán a necháme v chlade odležať asi 30 min. Potom rezne prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko podusíme. Pridáme späť mäso, pokrájané šampiňóny, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Pochúťkovú smotanu zmiešame s hladkou múkou a pridáme k mäsu. Krátko povaríme. Podávame s cestovinou.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené