Zapečené kuracie prsia s brokolicou a šampiňonmi.


Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
500g brokolice
250 g šapiňónov
150 g oravskej slaniny
500g brokolice
250 g šapiňónov
150 g oravskej slaniny
2 bambína
50 ml mlieka
4 strúčiky cesnaku
soľ, korenie, olej
50 ml mlieka
4 strúčiky cesnaku
soľ, korenie, olej
Postup
- autor: lena
Brokolicu si ovaríme v osolenej vode. Kuracie prsia umyjeme, prekrojíme a jemne naklepeme, uložíme do pekáčika. Posypeme soľou, korením, nakrájaným cesnakom, polejeme olejom. Na mäso poukladáme plátky slaniny. Zakryjeme brokolicou a nakrajaními šampiňónmi. V mlieku si roztopíme syr banbíno, a vylejeme túto syrovú zálievku na mäso.
Zapekáme zakryté cca 45 min. pri teplote 180 C. Pred koncom dopekáme odokryté.
Dobrú chuť!
Vhodná príloha: varené a nakoniec opekané zemiaky na rozmaríne.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Zapekané