Teľacia sviečková s hroznom

Potrebujeme:

6 plátkov teľacej sviečkovice, 1/2 lyžičky morskej soli, 1 a 1/2 lyžičky čerstvého najemno pomletého rozmarínu, 5 roztlačených strúčikov cesnaku, 3 lyžice masla, lyžičku panenského olivového oleja, 170 ml suchého bieleho vína, 1/2 kila bielych alebo červených hroznových bobúľ, 1 lyžicu balzamového octu
no image

Hodnotenie: 4.7 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Papierovými obrúskami osušíme plátky mäsa a do povrchu votrieme soľ, rozmarín a roztlačený cesnak. Vo väčšej panvici rozohrejeme plej a 2 lyžice masla, a keď maslo začne peniť, dáme na panvicu plátky mäsa a opečieme ich z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberieme na tanier, do panvice nalejeme víno, všetko, čo ostalo pripečené na panvici, oškriabeme a vínnu zmes necháme asi 5 minút redukovať. Pridáme hrozno, opečené mäso, zmiernime plameň, aby sa víno jemne varilo. Šetrne, asi iba 5 až 6 minút mäso dusíme. Potom mäso vyberieme na tanier a zakryté necháme odpočívať. Zosilníme plameň a ešte raz zredukujeme šťavu, až kým nezhustne. Odstavíme z ohňa, pridáme zvyšok masla a balzamový ocot. Získanou omáčkou prelejeme mäso a hneď podávame.