Teľacia sviečková s hroznom
Potrebujeme:
Papierovými obrúskami osušíme plátky mäsa a do povrchu votrieme soľ, rozmarín a roztlačený cesnak. Vo väčšej panvici rozohrejeme plej a 2 lyžice masla, a keď maslo začne peniť, dáme na panvicu plátky mäsa a opečieme ich z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberieme na tanier, do panvice nalejeme víno, všetko, čo ostalo pripečené na panvici, oškriabeme a vínnu zmes necháme asi 5 minút redukovať. Pridáme hrozno, opečené mäso, zmiernime plameň, aby sa víno jemne varilo. Šetrne, asi iba 5 až 6 minút mäso dusíme. Potom mäso vyberieme na tanier a zakryté necháme odpočívať. Zosilníme plameň a ešte raz zredukujeme šťavu, až kým nezhustne. Odstavíme z ohňa, pridáme zvyšok masla a balzamový ocot. Získanou omáčkou prelejeme mäso a hneď podávame.
Kategória:
Teľacie mäsoDruh mäsa:
Teľacie