Šalát z tuniaka a fazule
Potrebujeme:
Na 4 porcie
½červenej cibule, nakrájanej na drobno
4 polievkové lyžice citrónovej šťavy
400g fazule v konzerve
½červenej cibule, nakrájanej na drobno
4 polievkové lyžice citrónovej šťavy
400g fazule v konzerve
250g tuniaka v konzerve
2 polievkové lyžice olivového oleja
soľ, čierne korenie
2 polievkové lyžice petržlenovej vňate
2 polievkové lyžice olivového oleja
soľ, čierne korenie
2 polievkové lyžice petržlenovej vňate
Postup
- autor: anglicka kucharka
Do misky dáme cibuľu, na to nalejeme citrónovú šťavu a odložíme na bok. Zlejeme vodu z fazule, premyjeme vo vode a dáme ich do šalátovej misy. Zlejeme tuniaka a nadrobíme ho na fazule. Na cibuľu s citrónovou šťavou nalejeme olej, osolíme a premiešame. Nalejeme na fazule s tuniakom a premiešame. Naservírujeme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťou a čiernym korením. Podávame ako ľahkú večeru s chlebom.
Kategória:
Zeleninové šalátyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ŠalátSpôsob prípravy:
Studené