Kura s plnkou z citrónov, zelerom a hrozienkami


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
920 g kuracích stehien
1 polievková lyžica olivového oleja
1 cibuľa
3 stopky zeleru
920 g kuracích stehien
1 polievková lyžica olivového oleja
1 cibuľa
3 stopky zeleru
75 g celozrného chleba
25 g hrozienok
1 vajce
kôra z 1 citróna a šťava z polovice citróna
paličky na grilovanie
25 g hrozienok
1 vajce
kôra z 1 citróna a šťava z polovice citróna
paličky na grilovanie
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. Kuracie stehná prekrojíme na polovičky pozdĺžne tak, aby jedna polovička bola s kosťou a druhá bez kosti. Vyberieme kosť z polovičky s kosťou. Nadrobno nakrájame cibuľu a zeler. Zohrejeme olej,v panvici opražíme cibuľu a zeler,dusíme do mäkka. Chlieb rozmixujeme v mixéry. Pridáme k zeleru spolu s hrozienkami, citrónovou kôrou a vajcom. Spolu všetko zmiešame. Takto pripravenú zmes, dáme na jednu polovičku mäsa a zakryjeme druhou polovičkou. Kraje pripevníme k sebe paličkami na grilovanie. Dáme na vymastený plech. Polejeme citrónovou šťavou. Ak nám ostala plnka tak z nej vyformujeme guličky a dáme ich k mäsu. Pečieme 30 - 35 minút pokiaľ mäso nie je upečené. Podávame zo zemiakmi a šalátom.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie