Bryndzový posúch II
Pripraviť si domáci posúch nemusí byť také náročné. Recept Vám ukáže ako na to. Bryndzový posúch je veľmi chutná voľba k polievke alebo samostatne.
Potrebujeme:
Na 4 porcie:
1 kocka droždia
400 ml mlieka
100 ml oleja
500 g polohrubej múky
1 - 2 lyžice kryštálového cukru
hladká múka
1 kocka droždia
400 ml mlieka
100 ml oleja
500 g polohrubej múky
1 - 2 lyžice kryštálového cukru
hladká múka
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
soľ podľa chuti
Plnka:
1 tavený syr ( bambino )
250 g bryndze
1 pochúťková smotana
na posypanie pokrájaná cibuľka
soľ podľa chuti
Plnka:
1 tavený syr ( bambino )
250 g bryndze
1 pochúťková smotana
na posypanie pokrájaná cibuľka
w8ZA35bKJIQ
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Z vlažného mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, chvíľu necháme postáť a vlejeme ho do misy z múkou, pridáme olej, vajce, soľ podľa chuti vymiesime cesto a necháme kysnúť.
Medzitým rozmixujeme smotanu so syrom a bryndzou. Cesto dáme na vymastený plech, rozotrieme na cesto a znovu necháme chvíľu podkysnúť. Pečieme v dobre rozohriatej rúre.
Upečený posúch posypeme nakrájanou cibuľkou.
Kategória:
BryndzaChod:
ObedSpôsob prípravy:
PečenéDiéta:
Vegetariánska