Mäsové koláčiky s bryndzou s údenou chuťou

PripravaVarenie - pecenie

Jesenná pochutinka zo slovenských chutí. Mäsové koláčiky s bryndzou s údenou chuťou sú malé muffiny na slano, ktorým pohostíte návštevy.

Potrebujeme:

2 vyvaľkané lístkové cestá, zvinuté na papieri
400 g mletého mäsa (napríklad hovädzieho)
150 g Bryndze s údenou chuťou
2 PL oleja
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
1 vajce na potretie
rasca, soľ a korenie
3 PL paradajkového pretlaku
1 čili paprička
1 štipka mletého muškátového kvetu
1 ČL tymianu
1 ČL oregana
1 PL majoránu
3 steblá posekaného rozmarínu

Hodnotenie: 1.2 z 5. Celkom 5 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Pokrájanú cibuľu a cesnak opečieme na oleji, pridáme mleté mäso, koreniny, pretlak a čili a dobre prepečieme. Občas premiešame. Necháme vychladnúť. Do plechu na pečenie muffinov vložíme povykrajované lístkové cesto, Naplníme mäsom do 2/3 a zvyšok doplníme plátkami bryndze. Nakoniec koláčik prikryjeme krúžkom cesta. Potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Pečieme asi 25-30 minút alebo do zlatista.
TIP: Môžeme pripraviť dva druhy koláčikov, napríklad z jahňacieho mäsa, vtedy vynecháme majorán a oregano a pridáme štipku škorice a jednu uvarenú, pokrájanú mrkvu.