Cesnakové kuracie prsia
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs, 3 dl mlieka, 5 veľkých strúčikov cesnaku, 400 g tvrdého syru na strúhanie, 3 vajcia, hladkú múku, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, 1 sladkú smotanu, 100 g masla, soľ.
Prelisovaný cesnak dáme do mlieka. Kuracie prsia osolíme, naklepeme a ponoríme do mlieka s cesnakom. Necháme odstáť do druhého dňa. Do misiek si pripravíme hladkú múku, rozšľahané vajcia a strúhaný syr. Odkvapkané rezne obalíme v múke, vo vajciach a v syre a ukladáme ich do maslom vymasteného pekáča. Prvú vrstvu mäsa polejem zmesou sladkej a kyslej smotany. Na to poukladáme druhú vrstvu rezňov obalených v múke, vo vajci a v syre a zalejeme zvyškom smotany. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 40 minút.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Pečené