Šalát "Babylonia"
Výborný recept na zeleninový šalát nielen pre vegánov. Šalát "Babylonia" môžeme podávať ako predjedlo, skombinovať môžeme s celozrnným rožkom, knäckebrotom.
Potrebujeme:
1 stredne veľká cibuľa
1 väčšia rajčina
1 stredne veľká štipľavá zelená paprika
1 malý zemiak
1 veľký strúčik cesnaku
z každej ostatnej zeleniny po kúsku:
kel, červená kapusta, mrkva, petržlen, zeler, karfiol, brokolica, čierna reďkovka, kaleráb, kvaka, kyslá uhorka
1 PL sójovej omáčky
1 väčšia rajčina
1 stredne veľká štipľavá zelená paprika
1 malý zemiak
1 veľký strúčik cesnaku
z každej ostatnej zeleniny po kúsku:
kel, červená kapusta, mrkva, petržlen, zeler, karfiol, brokolica, čierna reďkovka, kaleráb, kvaka, kyslá uhorka
1 PL sójovej omáčky
1 PL tekutého polievkového korenia
citrónová šťava
1 KL korenia Gyros
1 ČL oregana
1/2 KL čierneho korenia
1/2 KL nového korenia
morská soľ
citrónová šťava
1 KL korenia Gyros
1 ČL oregana
1/2 KL čierneho korenia
1/2 KL nového korenia
morská soľ
Cibuľu nasekáme nadrobno, opatrne posolíme. Všetku zeleninu nakrájame na malé kúsky a okrem papriky, kyslej uhorky a rajčiny dáme prevariť do osolenej vody na 10 minút. Zlejeme, pridáme cibuľu, papriku, rajčinu, kyslú uhorku, polejeme sojóvou omáčkou, tekutým korením, citrónovou šťavou, okoreníme koreniami, dobre premiešame. Podávať môžme ihneď, alebo aj po odstátí v chladničke jeden až tri dni.