Bryndzové pirohy

Priprava

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, vodu, soľ, zemiaky, bryndzu, cibuľku a olej
no image

Hodnotenie: 1.9 z 5. Celkom 16 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Zemiaky si očistíme, nakrájame a dáme variť. Z múky a vody urobíme cesto a vyvaľkáme asi na hrúbku 5mm. Cesto si pokrájame na štvorčeky. Uvarené zemiaky pretlačíme a zamiešame s bryndzou. Na povykrajované cesto si dáme zemiaky (asi za lyžičku) a preložíme na polovicu a postláčame kraje prstami, aby sa nerozlepili. Dáme variť do osolenej vody. Na oleji si opražíme cibuľku do zlata a polejeme ňou pirohy. Podávame s mliekom alebo zákvasom.