Fazuľový šalát (bezlepková, bez mlieka, sóje )
Tento šalát je pre bezlepkovú diétu, a taktiež neobsahuje mlieko a sóju. Fazuľový šalát môžete podávať s čerstvým pečivom.
Potrebujeme:
1 l uvarenej fazule (miešaná, rôznej farby a veľkosti, aj bôbovica)
1 PL horčice (bezlepkovej)
1,5 dcl kečupu Hamé (alebo iný bezlepkový, môže byť aj jemne pikantný)
1 ks paradajkový pretlak
1 dcl oleja repkového alebo olivového
1 fľaša leča
1 PL horčice (bezlepkovej)
1,5 dcl kečupu Hamé (alebo iný bezlepkový, môže byť aj jemne pikantný)
1 ks paradajkový pretlak
1 dcl oleja repkového alebo olivového
1 fľaša leča
4-5 ks sterilizovanej kápie
1 konzerva hrášku
4 vajcia uvarené natvrdo
2 cibule
Solčanka
1 konzerva hrášku
4 vajcia uvarené natvrdo
2 cibule
Solčanka
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Všetko pokrájať, dať do misy a zamiešať. Nechať stáť 5-6 hodín.
Môže sa pridať 100 g bezlepkovej šunky pokrájanej na slíže. Kto môže mliečne výrobky, tak aj 100 g Ementálu pokrájať na slíže. Ak má niekto rád pikantné, môže si pridať feferónku.
Podávame s bezlepkovým chlebom alebo hriankami.
Šalát je výborný v kombinácii s inými šalátmi, napr. cestovinovými, majonézovými.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
InéDiéta:
Bezlepková