Hráškový šalát
Potrebujeme:
400 g zeleného hrášku z konzervy, 200 g šunkovej salámy, 100 g sladkokyslých uhoriek, 1 väčšia cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, 50 g majonézy, petržlenová vňať, 3 vajcia, horčica
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Do misky vložíme precedený hrášok, na rezance nakrájanú šunkovú salámu, na kocky pokrájané uhorky a pokrájanú cibuľu. Posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, premiešame majonézou, ktorú dochutíme horčicou a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.
Nakoniec pridáme vajcia uvarené na tvrdo a pokrájané na malé kúsky. Všetko spolu dobre premiešame.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátSpôsob prípravy:
Studené